Sneakers aan de voeten of in de kast

Waar kies jij voor: sneakers aan de voeten of in de kast? Misschien een gekke vraag, maar  waarschijnlijk weet je dat sneakers veel geld waard kunnen zijn. Zeker bepaalde populaire modellen van populaire merken. En dan is het natuurlijk de vraag of je wil pronken met die bijzondere sneakers door ze te dragen, of ze liever veilig in de kast laat staan zodat ze schoon blijven en verder in waarde stijgen. Maar er is meer wat meetelt bij je afweging, lees dus snel verder. 

De betekenis van je sneakers

Voor de één gewoon een paar heerlijke schoenen waarop je van A naar B loopt, voor de ander een levensstijl, een cultureel statement en een symbool van individuele expressie.

Dus de eerste vraag is waarvoor jij je sneakers vooral hebt gekocht: als functioneel middel om lekker te lopen, als zelfexpressie, om erbij te horen, of zelfs als vorm van kunst. Of heb je ze misschien gekocht om er later geld aan te verdienen?

Nike Air Jordan infrared voor ramen

Sneakers aan de voeten

Voor degenen die ervoor kiezen om hun sneakers te dragen, gaat het vaak óók om meer dan alleen maar het beschermen van hun voeten. Sneakers zijn een manier om persoonlijkheid uit te drukken, om deel uit te maken van een gemeenschap of subcultuur en om een gevoel van identiteit. Ook voor hen zijn sneakers vaak niet alleen functioneel, maar ook een vorm van kunst en zelfexpressie. Het dragen van je favoriete paar sneakers kan je een gevoel van zelfvertrouwen geven. Het kan zelfs leiden tot leuke gesprekken met gelijkgestemde individuen.

En last but not least: sneakers lopen natuurlijk gewoon heerlijk, dus logisch dat je ze graag aan je voeten hebt. 

Sneakers in de kast

Er zijn mensen die er voor kiezen hun geliefde sneakers in de kast te zetten en niet of maar heel af en toe te dragen. Ze willen die kostbare bezitting koesteren en beschermen, zodat de sneakers zo lang mogelijk meegaan. Door ze weinig of niet te dragen kunnen de sneakers niet slijten of beschadigen. Het kan een keuze zijn die voortkomt uit zuinigheid omdat je lang wil doen van je sneakers, maar het kan ook zijn dat je sneakers hebt gekocht als investering. Oude sneakers kunnen veel geld waard worden, zeker de populaire modellen zoals Air Max. 

Ook een reden voor sneakers in de kast: je wil ze alleen dragen bij bepaalde gelegenheden of bij mensen die jouw schoenen echt weten te waarderen. Laten we eerlijk zijn: je kunt natuurlijk echt de show stelen met een gewild paar sneakers!

Het weer, rommel en vuil

Ben jij meer het praktische type? Dat kan betekenen dat je goed oplet welke schoenen, en dus je sneakers draagt, en wanneer niet. 

Regent het? Dan wil je waarschijnlijk niet met dat te gekke paar sneakers naar buiten, want dan worden ze nat en vies. Je kunt je sneakers schoonmaken natuurlijk, maar op termijn worden ze er toch niet mooier op. 

Woon je in een drukke stad, dan kan er overal rommel liggen en ook glasscherven en vogelpoep van duiven. Je moet er waarschijnlijk niet aan denken wat dat voor je sneakers kan betekenen. 


Let op: reacties worden voor publicatie beoordeeld op inhoud en taalgebruik.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.