Populaire sneakermerken

Sneakers zijn uitgegroeid tot een mode-icoon en een belangrijk onderdeel van de streetwear-cultuur. Er zijn nogal wat populaire sneakermerken, wereldwijd bekend en elk met een unieke stijl, geschiedenis en invloed op de modewereld. De sneakercultuur blijft tot op de dag van vandaag evolueren met nieuwe trends en samenwerkingen en de grote diversiteit aan sneakermerken staat garant voor een grote keus. Van sportschoen tot stijlvolle streetwear. Soms zijn je favoriete schoenen moeilijk te krijgen, meedoen aan een raffle kan je kans daarop vergroten.
In dit blog meer over een paar heel bekende merken en bijzondere sneaker-lijnen.

Nike

Een van de meest iconische sneakermerken is Nike. Opgericht in 1964 door Bill Bowerman en Phil Knight, begon Nike als Blue Ribbon Sports en veranderde later van naam. Het beroemde swoosh-logo is wereldwijd erkend en symboliseert snelheid, beweging en kracht.
Nike heeft samengewerkt met talloze beroemdheden en atleten en dat heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de status van het merk.
De Air Max-lijn, met zijn kenmerkende, zichtbare luchteenheid, en de Jordan-serie, geïnspireerd door basketballer Michael Jordan, zijn enkele van de meest iconische sneakercollecties van Nike.

Lees verder na de afbeelding.

Vrouw zit met roest Nike Dunk SB

Jordan

Jordan is een dochteronderneming van Nike en een baanbrekend sneakermerk. De oorsprong van dit merk ligt in de samenwerking met de legendarische basketballer Michael Jordan. In 1985 werd de eerste Air Jordan sneaker gelanceerd en daarmee werd niet alleen een revolutionaire sportschoen geïntroduceerd, maar ook een cultureel fenomeen gecreëerd. De Air Jordan-serie heeft sindsdien verschillende generaties sneakerliefhebbers en basketbalfans beïnvloed.

Het Jumpman-logo is wereldwijd erkend. Dit logo is geïnspireerd op een iconische foto van Michael Jordan die een slam dunk uitvoert. Het staat symbool voor zowel sportieve excellentie als stijl. De Air Jordans hebben niet alleen de grenzen van sportkleding verlegd, maar ook de straatcultuur beïnvloed. Daarmee heeft deze sneaker een blijvende impact op mode, muziek en kunst!

Adidas

Adidas is een ander toonaangevend sneakermerk en heeft zijn oorsprong in Duitsland. Nike en Adidas concurreerden al vroeg met elkaar om de dominante positie in de sportkledingmarkt.
Adidas legt de focus vooral op innovatie en heeft enkele van de meest technologisch geavanceerde sneakers op de markt gebracht. De Adidas Superstar en Stan Smith bijvoorbeeld. Echte klassiekers die de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds zeer gewild zijn bij sneakerliefhebbers over de hele wereld. Adidas heeft veel samengewerkt met bekende ontwerpers en beroemdheden met als doel exclusieve en begeerde sneakercollecties te creëren. Kayne West is hiervan een goed voorbeeld.

Puma

Puma is opgericht door de broer van de oprichter van Adidas (resp. Rudolf Dassler en Adolf Dassler). Het is een prominent sneakermerk met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn sportieve en elegante ontwerpen. Ook dit merk heeft samengewerkt met artiesten, ontwerpers en beroemdheden, zoals Rihanna. Dat heeft steeds sterk bijgedragen aan de populariteit en het moderne imago van Puma.

New Balance

Ook het merk New Balance heeft een solide plaats in de sneakermarkt veroverd. Het is een Amerikaans sneakermerk dat bekend staat om comfort en duurzaamheid. Bekende collecties van New Balance zijn "Made in USA" en "Made in UK". Het gaat om sneakers die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en daarnaast vakmanschap benadrukken. New Balance-sneakers zijn populair bij zowel atleten als sneakerliefhebbers die op zoek zijn naar stijl en functionaliteit.

Converse

Converse is een dochteronderneming van Nike en heeft met zijn iconische Chuck Taylor All Star-sneaker een legendarische status bereikt. Deze tijdloze en eenvoudige sneaker is al tientallen jaren een favoriet onder verschillende generaties en heeft zijn plaats zowel in de sport- als de modewereld verdiend.


Let op: reacties worden voor publicatie beoordeeld op inhoud en taalgebruik.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.