StockX of HashClash

Vraag je je af of je voor StockX of HashClash kiest als je nieuwe sneakers of (andere) zeldzame items wil kopen? Hieronder vind je meer info over beide. Extra leuk  bij StockX is de community:  gelijkgestemden waarmee je kunt chatten. Extra leuk bij HashClash: de snelheid van leveren! Bij HashClash wordt je bestelling binnen 24 uur verzonden terwijl je bij StockX vaak weken moet wachten. Daarnaast is HashClash transparanter over de kosten en is het hele bestelproces een stuk persoonlijker. 

Wat is StockX

StockX is een online marktplaats die de wereld van sneakerheads, streetwear-liefhebbers en verzamelaars van luxegoederen heeft veranderd. Opgericht in 2015 door Josh Luber, Greg Schwartz, en Dan Gilbert, zorgde StockX voor een ware revolutie in de manier waarop mensen exclusieve en zeldzame items kopen en verkopen. Je kunt er zowel kopen als verkopen waarbij de prijs van het item wordt bepaald door vraag en aanbod. Dat aanbod is overigens behoorlijk divers. Bij StockX wordt niet alleen gehandeld in sneakers en streatwear maar onder andere ook in horloges, tassen en zelfs in elektronica.  

Lees verder na de afbeelding.

StockX vs HashClash

Authentatieprocedure StockX

Bij StockX wordt elke aankoop grondig gecontroleerd door een team van experts. Sommige mensen proberen te handelen in nepproducten en het moet natuurlijk niet gebeuren dat je veel geld betaalt voor iets dat nep is.
Deze procedure heeft echter ook meteen een groot nadeel: het duurt een hele tijd voor je je aankoop ook echt in huis hebt: soms twee of drie weken!

Daarbij komt dat je in deze periode het bericht kunt krijgen dat een product niet door de authenticatie is gekomen en je het geld teruggestort krijgt. Je kunt dan dus opnieuw beginnen met het bestellen van het product.

Hoe werkt het bij StockX

Het gaat zo: je ziet een interessant item, je favoriete sneakers bijvoorbeeld, en je bestelt het. De verkoper, meestal een particulier, stuurt die sneakers vervolgens naar StockX. Daar worden die sneakers gecontroleerd op echtheid, waarna ze naar jou worden gestuurd. Super veilig natuurlijk, maar ook behoorlijk omslachtig en tijdrovend. Dit duurt alles bij elkaar tot een paar weken. 

Ook goed om te weten: De eerste prijs die je ziet is altijd de goedkoopste schoenmaat. Dit betekent dat jouw gewenste maat een stuk duurder kan zijn als je doorklikt, aangezien StockX met prijzen per maat werkt. Daarnaast zijn de getoonde prijzen bij StockX exclusief afhandelingskosten, commissie en btw. Aan het einde van je bestelproces kom je dus nogal eens voor een onaangename verrassing te staan, want de prijs die je uiteindelijk moet betalen is dan flink hoger dan je in eerste instantie dacht. 

Hoe werkt het bij HashClash

HashClash biedt dezelfde voordelen als StockX, maar zonder de nadelen. Bij HashClash zijn alle items vooraf al gecontroleerd op authenticiteit zodat je niet hoeft te wachten op je bestelling. De producten die online staan zijn daadwerkelijk op voorraad. Je sneakers of andere aankopen worden dan ook binnen 24 uur naar je verzonden!

De getoonde prijzen op de website zijn all-in prijzen. Dus géén vervelende verrassingen achteraf. De prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt. Onze prijzen zijn vaak gelijk aan de prijzen van items op StockX, maar dan zónder commissie en afhandelingskosten. Die betaal je niet bij ons. Mocht je toch een groot prijsverschil zien tussen StockX en onze prijs, neem dan contact met ons op.

Ook leuk bij HashClash: de persoonlijke benadering. We maken je klantreis bijzonder en verrassend, zodat je niet alleen iets moois koopt, maar je daarbij ook echt feestelijk en speciaal voelt. Het ís immers gewoon superleuk een schitterend kunstwerk te kopen of eindelijk je favoriete sneakers te hebben. 


Let op: reacties worden voor publicatie beoordeeld op inhoud en taalgebruik.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.