Sneakers winnen met een raffle

Super leuk om te doen en enorm spannend: sneakers winnen met een raffle! Op die manier kan je een onwijs gaaf paar sneakers in handen (en aan je voeten!) krijgen. Bekende merken die meedoen aan raffles zijn onder andere Nike en Adidas, maar ook veel retailers doen hieraan mee.

Wat is zo’n sneaker raffle, waar doe je het en hoe kan je winnen? We vertellen er in dit blog meer over. 

Lees verder na de afbeelding.
Sneakerraffle Nike

Wat is dat, een sneaker raffle

Een raffle is een loterij. Win je een sneaker raffle, dan mag jij als een van de eersten de nieuwste sneakers kopen. Vaak wordt zo’n raffle georganiseerd als het om een limited release gaat. Zo’n paar sneakers in de (web)winkel kopen zit er dan immers bijna niet in. Door een raffle te organiseren heeft dus iedereen kans een bijzonder paar sneakers te kunnen kopen. 

In de rij staan voor je sneakers

Vroeger, voor het digitale tijdperk, ging je vroeg voor de winkel staan als er een nieuw paar sneakers uitkwam. Soms al héél vroeg; een nacht in een tentje is niet ongewoon. Want hoe vroeger je was, hoe meer vooraan je stond en hoe meer kans je had een van de felbegeerde paar sneakers te kunnen kopen. Je tegenstanders (lees medekopers) waren meestal een paar tientallen mensen. Als je meedoet aan een raffle heb je meestal duizenden mededingers. De kans dat je wint is dus niet héél groot, maar je kunt je kansen wel een beetje vergroten. 

Kansen op winnen van een raffle 

Winkels die sneakers verkopen hebben vrijwel altijd social media. Instagram, een website, apps of andere kanalen en dáár vindt de sneaker raffle plaats.
Websites zoals Patta en END Clothing hebben altijd wel online een raffle open staan. Je kans om een sneakerraffle te winnen is meteen een stuk groter als je meedoet aan zoveel mogelijk raffles! Daarnaast is het ook handig om te onderzoeken waar en wanneer je meedoet. De ene retailer heeft meer items beschikbaar voor een raffle dan de andere. Hoe meer items, hoe meer kans. 

En ook belangrijk: welke voorwaarden stelt de retailer. Soms geldt bijvoorbeeld ‘wie het eerst komt, het eerst maalt.’ 

Willekeurig of niet

Vrijwel elke sneaker raffle wordt gebracht als een willekeurige loterij. Dit geldt dan natuurlijk weer niet als er volgens ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ principe wordt gewerkt. 

Maar je kunt meer doen, want de meeste retailers belonen vaste klanten. 

Tips om je kansen een raffle te winnen te vergroten: 

  • Volg de betreffende winkel op social media. Niet pas als de raffle begint, maar lang daarvoor en ook nog daarna
  • Like berichten van de retailer. Niet alleen berichten over de raffle, maar ook andere berichten
  • Reageer af en toe op een bericht
  • Jouw eigen account moet ook actief zijn. Heb je je account alleen voor de raffle, en post je zelf verder geen berichten, dan werkt dat in je nadeel. Zet je account ook op ‘open’ en niet alleen op ‘vrienden’
  • Niet doen: meedoen met meerdere accounts

Natuurlijk geven bovenstaande tips geen garantie dat je een raffle wint, ze kunnen je kansen wel vergroten. Retailers willen échte liefhebbers en loyale klanten namelijk graag belonen.

Winnen bij HashClash

Wil je zelf ook eens meedoen met een loterij? Wij organiseren ook sneaker loterijen. Het verschil is echter dat je bij ons geen kans maakt om de sneakers te kopen, je wint ze daadwerkelijk en hoeft hier niets voor te betalen. Het enige wat je hoeft te doen is ons volgen op de socials.


TikTok | Instagram | X


Let op: reacties worden voor publicatie beoordeeld op inhoud en taalgebruik.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.