Hoe herken ik namaak sneakers

Je vraagt je misschien af: "Wat zijn namaak sneakers precies?" Simpel gezegd, zijn dit schoenen die worden verkocht onder de vlag van een bekend merk, maar die in werkelijkheid niet authentiek zijn. In dit blog gaan we dieper in op het fenomeen van nep sneakers en hoe je deze kunt herkennen.

Lees verder na de afbeelding.

Man die door een vergrootglas kijkt naar een sneaker

De kenmerken van echte merkschoenen

Echte sneakers van topmerken zoals Nike, Uggs, en Louis Vuitton worden gemaakt van hoogwaardige materialen, wat hun prijs verklaart. Echter, namaakproducten zijn vaak goedkoper en van mindere kwaliteit. Maar hoe onderscheid je nu echt van nep?

Herkennen van namaak sneakers

Om namaak te onderscheiden van echte merkschoenen, zijn hier een aantal handige tips:

  • Prijs: echte merkschoenen zijn meestal duurder. Pas op voor dezelfde prijzen, dit kan misleidend zijn.
  • Kassabon en garantie: geen kassabon of garantie? Dat is een teken aan de wand. Echte merken, zoals Nike, bieden vaak standaard twee jaar garantie.
  • Logo en vorm: controleer het logo en de vorm van de schoen. Bij namaak kan het logo slecht geplaatst zijn, en de vorm kan afwijken.
  • Materiaal en afwerking: nep sneakers gebruiken vaak goedkopere materialen en de afwerking is minder nauwkeurig. Let op stiknaden, lijmresten, de geur van de schoenen en het gevoel van het materiaal.
  • Verpakking en binnenzool: authentieke schoenen komen in een merkdoos, en hebben vaak een uitneembare binnenzool. Bij namaak is de binnenzool dikwijls vastgeplakt.

Sneaker echtheid apps

Met de opkomst van apps zoals CheckCheck en Legit App, kun je nu gemakkelijker de echtheid van sneakers controleren. Deze apps gebruiken een databank om je foto's te vergelijken met authentieke modellen en voeren ook een handmatige controle uit. Hoewel ze geen 100% zekerheid bieden, ben je toch een stuk dichter bij de waarheid.

Voordelen en nadelen van nep sneakers

De voordelen van nep sneakers zijn duidelijk: ze zijn goedkoper. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor jongeren die mee willen doen met de laatste trends. Maar de nadelen wegen zwaar: lagere kwaliteit, minder comfort, en ze gaan niet zo lang mee als echte merkschoenen.

Zijn namaak sneakers een probleem?

Dit hangt af van het perspectief. Als je weet dat je nep koopt, is het minder problematisch. Maar de verkoop van nep als echt is oplichting en schendt merkenrechten. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over wat je koopt.

 


Let op: reacties worden voor publicatie beoordeeld op inhoud en taalgebruik.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.